Politika privatnosti

Politika o zaštiti privatnosti

Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon), Zakona o radu (Nar. novine br. 93 / 14 i 127 / 17), Zakona o zaštiti na radu (Nar. novine, br. 71/14, 118/14 i 154/14), odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, Croator, obrt za digitalni marketing i razvoj web stranica, Vl. Tomislav Lukic, OIB: 66849999198, Vir 23234, Put Straže 40

upisano u trgovačkom sudu u Zadru (u daljnjem tekstu: Obrt), kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika svojih usluga i kupaca, izradilo je Politiku o zaštiti privatnosti osobnih podataka korisnika usluga i kupaca. Politika o zaštiti privatnosti osobnih podataka jednostrano obvezujući pravni akt zasnovan na temeljnim načelima u obradi osobnih podataka, kojim se regulira koji podaci korisnika se prikupljaju, na koji način se takvi podaci obrađuju, u koje se svrhe upotrebljavaju. Politika o zaštiti privatnosti ujedno upoznaje korisnike usluga i/ili kupce s njihovim pravima u prikupljanju i daljnjoj obradi osobnih podataka, sve u svrhu zaštite njihove privatnosti u širem smislu.

Politika o zaštiti privatnosti temelji se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka: načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku.

Politika o zaštiti privatnosti se primjenjuje na sve usluge koje nudi Obrt, pri čemu je cilj Politike na jasan i transparentan način upoznati korisnike s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici mogu se u svakom trenutku obratiti Udruzi sa zahtjevom za izmjenu, dopunu i/ili ažuriranje podataka koji se na njih odnose, kao i odustati od dane privole i zatražiti prestanak daljnje obrade osobnih podataka.

Za obradu osobnih podataka odgovoran je: Croator, Obrt za digitalni dizajn i razvoj web stranica, Vl. Tomislav Lukić, OIB: 66849999198, Vir 23234, Put Straže 40

Kontakt podaci za zaštitu osobnih podataka:

e-mail: [email protected]

Načini prikupljanja i vrste osobnih podataka koji se prikupljaju

Izravno od strane samih korisnika na način da korisnici sami dostave podatke obrtu kao voditelju obrade u određenom opsegu podataka koji je bitan za pružanje odgovarajućih usluga, prodaje ili neke druge poveznice korisnika i otokvir.eu. U svrhu pružanja odgovarajućih usluga korisnik je dužan dostaviti obrtu sljedeće podatke koji su istome potrebni za zasnivanje ugovornog odnosa radi pružanja pojedine usluge i/ili prodaje određenih proizvoda. Kupac – korisnik podatke može dostaviti usmeno ili pisano u središte obrta, putem maila poslanog na neku od mail adresa obrta i preko internet stranice obrta otokvir.eu.
Iz drugih javno dostupnih izvora podataka o tvrtkama i fizičkim osobama u tvrtkama na internet portalima, telefonskim imenicima koji sadrže takve podatke i drugim javno dostupnim servisima samo za svrhe za koje su i inicijalno bili prikupljeni.
Automatski posjetom obrtove internet ( web ) stranici , aplikacijama i portalu, pri čemu se radi o podacima koji su pridruženi mrežnim identifikatorima (adrese internetskih protokola te identifikatori kolačića, kao što su Google Analytics za praćenje interakcije korisnika i/ili kupaca).
Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenoj web-stranici. Kolačići se upotrebljavaju radi pružanja boljeg korisničkog iskustva svakom korisniku i/ili kupcu, spremanje preferencija korisnika i/ili kupaca, s ciljem da bi web-stranice radile učinkovitije, kao i za praćenje i ispitivanje korištenja te posjećenosti web-stranice obrta.

Isključivanjem i/ili blokiranjem spremanja kolačića korisnik i/ili kupac i dalje može pregledavati web-stranice obrta. Međutim, postoji vjerojatnost da pojedine mogućnosti i/ili funkcionalnosti web-stranice neće biti dostupne takvom korisniku i/ili kupcu, odnosno da će vrijeme potrebno za pristup pojedinim funkcijama web-stranice biti duže od uobičajenog.

Predmetni mrežni identifikatori mogu ostaviti tragove koji, u kombinaciji sa drugim identifikatorima i informacijama koje pružaju poslužitelji internetskih usluga, mogu poslužiti za identifikaciju korisnika i/ili kupca.

Količina, odnosno opseg osobnih podataka koje obrt prikuplja ovise o vrsti usluge koju obrt pruža svojim korisnicima i/ili kupcima, kao i o pravnoj osnovi na temelju koje isto prikuplja podatke. Obrt neprestano vodi brigu o prikupljanju samo nužnog opsega osobnih podataka koji je potreban za postizanje zakonom utvrđene svrhe u koju se podaci obrađuju.

Podatci o potencijalnim korisnicima

Obrt također prikuplja podatke o potencijalnim korisnicima i/ili kupcima svojih usluga i/ili proizvoda. Ovi podaci uključuju osnovne podatke (ime i prezime, adresa elektroničke pošte), ali i interese potencijalnih Korisnika i/ili Kupaca koji se obraćaju udrizi sa željom da ih se informira i /ili im se ponudi određene proizvode i usluge.

Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenoj web-stranici. Kolačići se upotrebljavaju radi pružanja boljeg korisničkog iskustva svakom korisniku i/ili kupcu, spremanje preferencija korisnika i/ili kupaca, s ciljem da bi web-stranice radile učinkovitije, kao i za praćenje i ispitivanje korištenja te posjećenosti web-stranice obrta.

Isključivanjem i/ili blokiranjem spremanja kolačića korisnik i/ili kupac i dalje može pregledavati web-stranice obrta. Međutim, postoji vjerojatnost da pojedine mogućnosti i/ili funkcionalnosti web-stranice neće biti dostupne takvom korisniku i/ili kupcu, odnosno da će vrijeme potrebno za pristup pojedinim funkcijama web-stranice biti duže od uobičajenog.

Predmetni mrežni identifikatori mogu ostaviti tragove koji, u kombinaciji sa drugim identifikatorima i informacijama koje pružaju poslužitelji internetskih usluga, mogu poslužiti za identifikaciju korisnika i/ili kupca.

Količina, odnosno opseg osobnih podataka koje obrt prikuplja ovise o vrsti usluge koju obrt pruža svojim korisnicima i/ili kupcima, kao i o pravnoj osnovi na temelju koje isto prikuplja podatke. Obrt neprestano vodi brigu o prikupljanju samo nužnog opsega osobnih podataka koji je potreban za postizanje zakonom utvrđene svrhe u koju se podaci obrađuju.

Vrste osobnih podataka koji se prikupljaju?

Podatci koje Kupac – Korisnik najčešće dostavlja su:

ime i prezime
adresa
osobni identifikacijski broj (OIB)
kontakt broj telefona i/ili mobitela
kontakt podatke elektroničke pošte (e-mail adresa)
podaci iz osobne iskaznice
podaci o bankovnom računu i broju kartice za potrebe reguliranja obveze plaćanja

Gdje se obrađuju osobni podatci?

Osobne podatke Korisnika – Kupaca obrta obrađuje u Republici Hrvatskoj.

Gdje se pohranjuju prikupljeni podatci?

Podaci se obrađuju na način da se sve ili dio informacija o Kupcima – Korisnicima- Ispitanicima pohranjuju u baze voditelja obrade

Obveze voditelja obrade u vezi sa sigurnošću obrade

TEHNIČKA I INTEGRALNA ZAŠTITA PODATAKA
Voditelj Obrade provodi tehničke i organizacijske mjere kako bi se osigurala odgovarajuća razina sigurnosti.

Voditelj obrade poduzima i mjere kako bi se osiguralo da svaki pojedinac koji djeluje pod odgovornošću voditelja obrade, a koji ima pristup osobnim podacima, ne obrađuje te podatke ako to nije prema uputama Voditelja obrade.

Uzimajući u obzir prirodu, opseg, kontekst i svrhe obrade, kao i rizike različitih razina vjerojatnosti i ozbiljnosti za rizike za prava i slobode pojedinaca, Voditelj obrade provodi odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere u skladu sa Sigurnosnim politikama kako bi osigurao i mogao dokazati da se obrada provodi u skladu s Općom uredbom.

Obveze voditelja obrade u vezi sa sigurnošću obrade

TEHNIČKA I INTEGRALNA ZAŠTITA PODATAKA
Voditelj Obrade provodi tehničke i organizacijske mjere kako bi se osigurala odgovarajuća razina sigurnosti.

Voditelj obrade poduzima i mjere kako bi se osiguralo da svaki pojedinac koji djeluje pod odgovornošću voditelja obrade, a koji ima pristup osobnim podacima, ne obrađuje te podatke ako to nije prema uputama Voditelja obrade.

Uzimajući u obzir prirodu, opseg, kontekst i svrhe obrade, kao i rizike različitih razina vjerojatnosti i ozbiljnosti za rizike za prava i slobode pojedinaca, Voditelj obrade provodi odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere u skladu sa Sigurnosnim politikama kako bi osigurao i mogao dokazati da se obrada provodi u skladu s Općom uredbom.

Svrha prikupljanja i daljnje obrade podataka

Obrt prikuplja i dalje obrađuje osobne podatke korisnika i/ili kupaca u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora, realizacije kupovine ili servisne intervencije na opremi, dostave naručenih proizvoda, savjetovanja i pomoći pri uporabi proizvoda, pružanja odgovarajućih dodatnih i/ili produženih jamstava za proizvode, rješavanja prigovora korisnika i/ili kupaca te drugih radnji koje su povezane sa sklapanjem i izvršenjem ugovora u skladu s mjerodavnim propisima.

Obrada osobnih podataka korisnika i/ili kupaca za naprijed navedene svrhe predstavlja nužnost i pravnu osnovu za sklapanja ugovora, odnosno, u slučaju da korisnik i/ili kupac uskrati davanje bitnih podataka, usruga neće biti u mogućnosti sklopiti ugovor i /ili poduzeti pojedine radnje vezane uz izvršenje sklopljenog ugovora.

Organizacija nagradnih igara

Obrt povremeno organizira nagradne igre pa se podaci koriste za obavjesti o osvojenoj nagradi.

Izravna promidžba (marketing)

Kontakt podaci korisnika i/ili kupaca mogu se koristiti za slanje promidžbenih obavijesti o proizvodima i uslugama obrta ako je Kupac – Korisnik dao privolu.

Video zapisi

Obrt koristi nadzorne kamere za za zaštitu osoba i imovine.

Vremensko trajanje čuvanja osobnih podataka

Ovisno o svrsi i pravnoj osnovi temeljem koje je prikupljaju osobni podaci korisnika i/ili kupaca, obrt je u pojedinim slučajevima obvezno čuvati osobne podatke u vremenskom trajanju (razdoblju) koje za pojedinu svrhu propisuju mjerodavni propisi ili prestankom svrhe u koju su prikupljeni. Protekom zakonskog roka koji obvezuje obrt na čuvanje pojedinih osobnih podataka ili prestankom svrhe isti se brišu.

U slučajevima kada osnovu za prikupljanje i obradu podataka čini privola korisnika i/ili kupca, osobni podaci se čuvaju 10 godina.

Podaci koji se obrađuju temeljem privole korisnika i/ili kupaca mogu se brisati i prije proteka roka navedenog u ovoj Politici, u slučaju da takvo brisanje zahtijeva korisnik i/ili kupac odnosno kada se korisnik i/ili kupac usprotivi takvoj obradi pisano putem interneta preko objavljene e-mail adrese: [email protected]

Načini ostvarivanja prava

Svoja prava ostvariti ukoliko smatra da je došlo do nepravilnosti u obradi njegovih osobnih podataka, putem kontakt podataka ili na mail [email protected] Također, korisnik i/ili kupac ima pravo na podnošenje prigovora nacionalnom nadzornom tijelu.
Pod kojim uvjetima i s kojim razlogom se osobni podatci prosljeđuju trećim osobama

Osobne podatke Kupaca- Korisnika obrt prosljeđuje trećim osobama (uključujući nadležna tijela) u sljedećim slučajevima:

radi ispunjenja zakonskih obveza obrta
kada je takva obrada nužna radi zaštite ključnih interesa Kupaca – Korisnika
radi ispunjenja ugovorne obveze, izvršenja posla za račun Kupca – Korisnika za koji je nužno angažirati treću osobu – izvršitelja obrade

Obrada osobnih podataka u kontekstu zaposlenja

Osobni podaci radnika smiju se prikupljati, obrađivati, koristiti i dostavljati trećim osobama samo ako je to određeno zakonom ili ako je to potrebno radi ostvarivanja prava i obveza iz radnog odnosa, odnosno u vezi s radnim odnosom.
Voditelj obrade će radi ostvarivanja prava i obveza iz radnog odnosa prikupljati, obrađivati, koristiti i dostavljati trećim osobama samo one osobne podatke koji su nužni za navedenu svrhu, a te će podatke dostavljati samo na zahtjev sudova i drugih državnih ili javnih tijela.

Primjedbe i prigovori

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, kupac može podnijeti pismenu pritužbu prodavatelju na [email protected] Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

U slučaju spora između Kupca i Prodavatelja, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje. Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača. Mirenje pred centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje. Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora će uz suglasnost ministra nadležnog za zaštitu potrošača donijeti odluke o troškovima u postupcima pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore i Sudom časti Hrvatske obrtničke komore.”

Izjava o privatnosti i registraciji

Prilikom registracije potrebno je unijeti tražene podatke (ime, prezime, telefon, e-mail, lozinku…). Registracija je moguća tek nakon što su svi potrebni podaci upisani u bazu, a za svako daljnje korištenje usluge potrebno je upisati samo korisničko ime i lozinku. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko korisnik ima poteškoće prilikom registracije ili prijave ili ako dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio prilikom registracije, poželjno je da u što kraćem roku ažurira svoj korisnički račun, ili o promjeni obavijesti otokvir.eu na e-mail adresu [email protected]

Koje vrste osobnih podataka prikupljamo i na koji način

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kada stupite u interakciju s nama (na primjer, podatke koje upisujete ispunjavajući obrazac na našoj web stranici) ili kad nam se obraćate putem elektroničke pošte. To uključuje i podatke koje upisujete kad se prijavljujete za pohađanje nekog od programa Poslovnog učilišta.

Podaci pokriveni sustavom Politike zaštite osobnih podataka (Politike privatnosti):
• ime i prezime
• datum rođenja
• adresa
• email adresa
• broj telefona i/ili faksa
• ostali podaci koje nam napomenete, a želite da ostanu tajni

Ako smo vaše osobne podatke dobili od treće strane, pružit ćemo vam sve relevantne informacije o njihovoj obradi što je prije moguće, a najkasnije mjesec dana nakon što smo dobili vaše osobne podatke, uključujući i informaciju o kategorijama osobnih podataka koja je u obradi, o svrsi obrade te o njezinoj pravnoj utemeljenosti.
Svaki put kad posjetite našu internetsku stranicu, ako nam odobrite korištenje kolačića, korištenjem Google Analytics sustava (kolačića treće strane), prikupljamo tehničke podatke kao što su vrsta i verzija preglednika, uređaja, vremenska zona i sl. Poslovno učilište Experta ovim putem ne prikuplja osobne podatke, kao što je Vaša IP adresa, već dobivamo agregirane informacije o korištenju naše web stranice (koje su stranice najčitanije, trajanje posjeta određenim stranicama, prosječno vrijeme provedeno na pojedinoj stranici i sl). Ove podatke brišemo nakon 26 mjeseci.

U koju svrhu prikupljamo osobne podatke

Vaše osobne podatke čuvamo u obliku koji dopušta identifikaciju ispitanika ne duže no što je to potrebno, a najdulje 5 godina. Osobne podatke ponajprije prikupljamo radi:

• što učinkovitijeg odgovora na vaš upit
• osiguranja pružanja tražene usluge
• promocije naših usluga
• naše interne statističke obrade podataka
• mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala

Vaše osobne podatke obrađujemo za potrebe ostvarivanja ugovornog odnosa s vama; kada je to potrebno da bismo ispunili svoje zakonske obveze (primjerice, sukladno zakonskim propisima koji uređuju područja zapošljavanja, knjigovodstva, revizije); kada je to nužno radi naših zakonitih interesa (ili zakonitih interesa treće strane) i radi vaših interesa (na primjer, radi otkrivanja i sprečavanja prevarnog postupanja ili sigurnosti mreže i informatičke tehnologije) osim u situaciji kada vaša temeljna prava imaju premoć nad navedenim interesima.

U slučajevima kada od Vas tražimo osobne podatke kako bismo ispunili svoje zakonske ili ugovorne obveze, dužni ste nam ustupiti te podatke. To znači da u slučaju da ne dobijemo zatražene osobne podatke, možda nećemo biti u mogućnosti provesti naš ugovorni odnos ili ispuniti naše obveze. U svim drugim slučajevima sami odlučujete o tome hoćete li nam dati svoje osobne podatke i niste nam ih dužni dati.

Kada su u pitanju pravne osobe, za potrebe davanja usluga ili isplata u skladu s odgovarajućim ugovorima možemo obrađivati vaše osobne podatke poput podataka o identitetu uključujući matični broj tvrtke ili OIB, podataka za poslovni kontakt, podataka o bankovnom računu i o poreznom broju. U nekim slučajevima obrađujemo osobne podatke poput imena i kontakta Vaših zaposlenika potrebe komunikacije u vezi s izvršenjem nekog posla ugovorenog s Vama.

Kako i kome otkrivamo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke nikada nećemo prodati trećim stranama.

Samo ograničen broj djelatnika (zaposlenici) te vanjskih suradnika (primjerice konzultanti) po potrebi ima pristup vašim osobnim podacima. Svi oni dužni su pridržavati se obveze čuvanja povjerljivosti podataka. Radi zaštite osobnih podataka donesene su i provode se odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere. Zaposlenicima je dopušteno koristiti osobne podatke samo u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za izvršenje njihovih radnih zadaća.

Uvid u osobne podatke omogućujemo tijelima državne vlasti i/ili organima za provedbu zakona u slučajevima kada je to određeno zakonom ili radi zaštite naših prava uključujući naših uvjeta korištenja te za potrebe zaštite naših zakonitih interesa (uključujući i zakonita prava drugih osoba) sukladno zakonskim propisima koji su na snazi.
Vaše osobne podatke možemo otkriti i trećim stranama, uključujući davateljima usluga koji pružaju administrativnu, stručnu i tehničku podršku povezanu s informatičkom tehnologijom, sigurnošću i poslovnim resursima; poslovnim partnerima, dobavljačima i podizvođačima radi ostvarivanja našeg ugovornog odnosa s vama.

Gdje se pohranjuju Vaši osobni podaci

Vaši osobni podaci koje mi prikupljamo pohranjuju se u Europskoj Uniji (EU) i Europskom gospodarskom prostoru (EEA). Međutim, za podatke koje prikupljaju treće strane putem Kolačića (npr. Google Analytics) općenito se može reći da će putovati iz centra za prikupljanje podataka koji je najbliži lokaciji na kojoj je internetski promet nastao. Znači, moguće je da se podaci, uključujući promet povezan s oglasima, primaju na poslužiteljima smještenim u EEA i upućuju na poslužitelje koji nisu smješteni u EEA. Više informacija o tome naći ćete u Politici korištenja kolačića.

Osim toga, vaši osobni podaci mogu se prenijeti i pohraniti izvan Europske Unije i Europskog gospodarskog prostora. Poslovno učilište Experta iznositi će iz Hrvatske u svrhu daljnje obrade samo ako država ili međunarodna organizacija u koju se osobni podaci iznose ima na odgovarajući način uređenu zaštitu osobnih podataka, odnosno osiguranu adekvatnu razinu zaštite.

Prije iznošenja osobnih podataka iz Hrvatske, u slučaju kada postoji osnova za sumnju o postojanju odgovarajuće uređene zaštite osobnih podataka odnosno ne nalaze se na listi Europske komisije ili nisu drugačije ugovorno definirani, pribavit ćemo mišljenje nadređenog regulatora na osnovu predloška ugovorenog posla. Popis država sa adekvatnom zaštitom dostupan je na stranicama AZOP.

Vaše podatke pohranjujemo na naše poslužitelje i na poslužitelje kojima upravlja treća strana (uključujući cloud usluge treće strane). Pritom primjenjujemo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke i spriječili neovlašten pristup. Prijenos podataka putem interneta nije posve siguran. Premda činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo vaše podatke, ne možemo vam jamčiti sigurnost podataka koje prenosite koristeći našu web stranicu; svaki takav prijenos poduzimate na vlastiti rizik. Nakon što primimo vaše podatke, koristimo strogo kontrolirane procedure i sigurnosne mjere kojima nastojimo spriječiti neovlašten pristup.

Pravila privatnosti, zaštita osobnih podataka i ostale informacije

Platforma poštuje vaše pravo do privatnosti i nastoji osigurati najvišu razinu zaštite vaših osobnih podataka. U pružanju naših usluga putem ove stranice dužni smo postupati u skladu sa zakonima i propisima koji definiraju zaštitu osobnih podataka. Udruga se obvezuje da će prikupljene podatke, koje ćete dostaviti putem internetske stranice, koristiti u skladu s namjenom za koju ste nam ih povjerili isključivo uz vaše dopuštenje. U skladu s općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR), udruga se obvezuje informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li oni ili ne da se njihovo ime ukloni s newsletter popisa pretplatnika ili s lista kupaca čiji se podaci koriste u marketinške svrhe odnosno za internu statističku obradu. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi podaci se čuvaju u Republici Hrvatskoj. Svi djelatnici udruge i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Vaša prava i njihova zaštita

Imate pravo zatražiti od nas potvrdu o tome jesmo li ili nismo obradili vaše osobne podatke, kao i primjerak vaših osobnih podataka i/ili priliku da ih ispravite. U nekim okolnostima imate pravo zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke ili, s obzirom na pravo na prijenos podataka, da prenesemo dio vaših osobnih podataka vama ili drugim osobama. Također, imate pravo prigovora određenoj vrsti obrade vaših osobnih podataka. Imate pravo uskratiti nam suglasnost bez ikakvih negativnih posljedica po vas.

Platforma Otok Vir će najkasnije u roku od 15 dana od podnošenja zahtjeva, svakom ispitaniku na osobni zahtjev, odnosno njegovih zakonskih zastupnika ili punomoćnika:
• dostaviti potvrdu o tome da li se osobni podaci koji se odnose na njega obrađuju ili ne,
• dati obavijest u razumljivom obliku o podacima koji se odnose na njega, te čija je obrada u tijeku kao i o izvoru tih podataka,
• omogućiti uvid u evidenciju zbirke osobnih podataka te uvid u osobne podatke sadržane u zbirci osobnih podataka koji se odnose na njega te njihovo prepisivanje,
• dostaviti izvatke, potvrde ili ispise osobnih podataka sadržanih u zbirci osobnih podataka koji se na njega odnose, a koji moraju sadržavati i naznaku svrhe i pravnog temelja prikupljanja, obrade i korištenja tih podataka,
• dostaviti ispis podataka o tome tko je i za koje svrhe i po kojem pravnom temelju dobio na korištenje osobne podatke koji se odnose na njega i
• dati obavijest o logici bilo koje automatske obrade podataka koja se na njega odnosi.

Ako želite iskoristiti navedena prava, molim vas da nam se obratite putem emaila na [email protected] Nadamo se da ćemo moći uspješno odgovoriti na svaki vaš eventualni upit o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke. Vaše je pravo također obratiti se odgovarajućem tijelu koje nadzire zaštitu podataka. Prigovor možete uputiti u državi članici u kojoj živite ili radite ili u onoj državi članici u kojoj se po vašim navodima dogodila povreda zakonskih propisa o zaštiti podataka.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Namjera nam je zadržati vaše osobne podatke samo onoliko koliko je potrebno. Primjerice, ukoliko ste objavili objekt na našoj platformi, podaci se zadržavaju dok god imate aktivan objekt. Sve osobne podatke prikupljene uz Vašu privolu brišemo nakon 5 godina, osim onih podataka koje moramo sačuvati do kraja zakonski određenog minimalnog roka. Ako želite saznati nešto više o tome koliko zadržavamo osobne podatke, molimo vas da nam se obratite na adresu elektroničke pošte [email protected] Napominjemo da vaše osobne podatke koje smo anonimizirali smijemo koristiti bez daljnjih obavijesti.

Kako štitimo privatnost djece

Ne prikupljamo svjesno osobne podatke osoba mlađih od 18 godina. Ako utvrdimo da je osobne podatke ustupila osoba mlađa od 18 godina, iste ćemo odmah obrisati.

Poveznice na druge internetske stranice i društvene mreže

Naša web stranica može nuditi poveznice na mrežne stranice koje nisu pod našim nadzorom. Preporučujemo da se prigodom posjeta stranici na koju vas je odvela poveznica upoznate s postavkama privatnosti te internetske stranice. Mi ne odgovaramo za politiku i praksu drugih društava. Nemamo nadzor i ne odgovaramo za sadržaj, politiku privatnosti i upozorenja o zaštiti privatnosti bilo kojih stranica ili usluga koje pružaju treće strane.

Kontakt

Molimo da nam se u slučaju bilo kakvih pitanja obratite na [email protected]

Pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka od strane Društva mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

U slučaju neovlaštenoga odljeva osobnih podataka, odnosno povrede osobnih podataka bilo slučajnim ili namjernim radnjama unutar poslovanja ili od strane fizičkih ili pravnih osoba koje rade na Platformi Otok Vir, a koji ima značajan utjecaj na osobne podatke korisnika, o tome će obavijestiti nadležnog regulatora sukladno zakonski propisanom roku, kao i korisnike.

Uvjeti korištenja web stranice

Korištenjem stranice www.otokvir.eu, prihvaćate ove Uvjete korištenja. Ako ih ne prihvaćate, molimo vas da ne koristite ovu internetsku stranicu i odmah ju napustite.

Dokumenti, informacije i sadržaji objavljeni na web stranici www.otokvir.eu ne smiju se kopirati, osim za individualnu uporabu, te nekomercijalne svrhe, ali uvijek uz poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva kao i svih ostalih ograničenja prava. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja sa stranice dopuštena je isključivo temeljem prethodnog izričitog odobrenja.

Nemate pravo koristiti logotip Platforme Otok Vir, kao ni ostale registrirane ili neregistrirane oznake koje se pojavljuju na našim web stranicama. Spomenute nazive ili logotipe ne smijete koristiti u priopćenjima za javnost, reklamama ili na drugim marketinškim materijalima bez obzira da li su u pisanoj, elektronskoj ili nekoj drugoj formi bez prethodnog izričitog odobrenja. Oznake drugih entiteta na ovim web stranicama pojavljuju se samo za potrebe identifikacije i ne ukazuju na to da su ti entiteti odobrili ovu web stranicu ili bilo što od njenog sadržaja. Ovi Uvjeti Vam ne daju nikakvo pravo na korištenje oznaka drugih entiteta.

Prilikom registriranja računa dajete privolu da se predane informacije mogu koristiti i marketinške svrhe.

Prilikom učitavanja vlastitog sadržaja (Fotografije, Slike, Video, Tekstualni sadržaj) dajete pravo platformi na korištenje istog tog sadržaja u daljnje marketinške i promotivne svrhe za promoviranje same platforme i objekata registriranih na platformi otokvir.eu.

Web stranica nudi pakete pretplate na samu platformu i prilikom kreiranja vlasničkog računa ste automatski aktivirali pretplatu “Besplatno”. Svi paketi i uvjeti vezani za paket pretplate vrijede na godinu dana nakon kojih se uz slanje obavjesti uvjeti mogu mjenjati.

NAPOMENA: U ovom trenutku svi paketi pretplate su apsolutno besplatni i sama platforma ne ostvaruje nikakve prihode od samog rada platforme, a sve troškove održavanja i promocije ove platforme snosi vlasnik, Tomislav Lukić i obrt Croator Web Studio.

GDPR i Kolačići

Politika korištenja kolačića

Prilikom pregledavanja stranice www.otokvir.eu, ne prikupljaju se osobni podaci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju. Ako nam je za pružanje određene usluge potreban Vaš osobni podatak, posebno ćemo Vas upozoriti. Sve informacije koje kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne.

Naša internetska stranica koristi kolačiće za poboljšanje korisničkih usluga te za olakšavanje navigacije našim stranicama. Korištenjem stranice pristajete na upotrebu kolačića prema opisanim uvjetima. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Naša web stranica koristi tzv. Targeting Cookies, ciljane kolačiće koji se koriste za web oglašavanje.

Više informacija o kolačićima koje koristi naša web stranica možete pogledati ovdje.

Što su kolačići (cookies)?

Kolačići su male tekstualne datoteke koju naš poslužitelj smješta na preglednik Vašeg računala. Ponovnim dolaskom na našu stranicu Vaš preglednik šalje nam kolačiće natrag, tako da ih naš server može prepoznati i podesiti postavke stranice za Vaše bolje korištenje. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja. Detaljnije informacije o korištenju kolačića možete saznati ovdje. Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko im Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu.

Kako onemogućiti kolačiće?

Prilikom dolaska na našu stranicu kolačići su onemogućeni sve dok ih Vi ne odobrite. Osim toga, postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Onemogućavanjem kolačića nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica. Više informacija pročitajte na http://www.allaboutcookies.org/ i http://www.youronlinechoices.eu/.

Većina web preglednika omogućava pregled kolačića koje imate, te njihovo pojedinačno brisanje ili blokadu na pojedinim ili svim stranicama. Ako izbrišete sve kolačiće, sve podešene postavke naše web stranice bit će izgubljene. Detaljnije informacije o tome kako onemogućiti kolačiće na pregledniku kojeg koristite možete saznati na:
• Mozilla Firefox
• Google Chrome
• Explorer
• Opera
• Safari

Koje kolačiće koristimo?

Stranica www.otokvir.eu koristi privremene kolačiće (session cookies), koji ostaju na Vašem osobnom računalu samo tijekom pregledavanja stranice i uklanjaju se s Vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Stranica koristi stalne kolačiće (persistent cookies) koji ostaju na Vašem računalu i nakon zatvaranja preglednika dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju su agregirane i stoga anonimne. Riječ je o Google Analytics kolačićima, koji traju između 30 sekundi i 2 godine, ovisno o vrsti informacije koju zaprimaju. Gooogle Analytics kolačići služe za mjerenje posjećenosti stranice i prate kako se koriste naše web stranice, koji sadržaji zanimaju naše korisnike u svrhu poboljšanja i unaprijeđenija rada i funkcionalnosti naših web stranica. Statistički kolačići _ga , _gat i gid Google Analytics omogućuju pregled statistike posjećenih web stranica zadnja posjeta web stranici. Ako želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, a prethodno ste odobrili njihovu upotrebu na našoj stranici, zabranite ih na slijedećem ovdje. Dodatno se informirajte na linkovima:

• Googleova pravila o privatnosti
• Vrste kolačića koje upotrebljava Google

Na našoj internetskoj stranici koristimo poveznice za dijeljenje sadržaja putem različitih društvenih servisa i mreža. Kao treća strana, ti servisi mogu doći do nekih Vaših podataka te pratiti Vašu aktivnost na Internetu. Molimo Vas da pogledate na tim stranicama uvjete korištenja te pravila privatnosti.

Ovdje pogledajte kolačiće koje trenutno koristite

Imena kolačića Tip kolačića Prva ili Treća strana Može biti blokirano Sjednica ili upornost Vrijeme trajanja Svrha
_hjAbsoluteSessionInProgress Osnove Treća strana Uporan Monday, 17 August 2020 09:07:43
wordpress_logged_in_abcfc44f7a0c25aa82882eb7559e0e18 Osnove Treća strana Sjednica
wordpress_sec_abcfc44f7a0c25aa82882eb7559e0e18 Osnove Treća strana Sjednica
_hjIncludedInPageviewSample Osnove Treća strana Uporan Monday, 17 August 2020 08:39:31
__cfduid Osnove Treća strana Uporan Thursday, 04 June 2020 09:18:33
mo_openid_signup_url Osnove Treća strana Uporan Thursday, 04 June 2020 09:14:10
__gads, DSID, IDE, test_cookie Oglašivanje Treća strana Uporan
APISID, CONSENT, GPS, HSID, LOGIN_INFO, PREF, SAPISID, SID, SSID, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC Funkcionalnost Treća strana Uporan
m Osnove Treća strana Uporan Thursday, 05 May 2022 09:09:29
ATN Osnove Treća strana Uporan Thursday, 05 May 2022 09:09:28
AA003 Osnove Treća strana Uporan Monday, 03 August 2020 09:09:28
cid Osnove Treća strana Uporan Friday, 31 December 9999 23:59:59
woocommerce_*, wp_woocommerce_*, wc_cart_hash_*, wc_fragments_* Osnove Treća strana Uporan
_hjIncludedInSample, _hjClosedSurveyInvites, _hjDonePolls, _hjMinimizedPolls, _hjDoneTestersWidgets, _hjMinimizedTestersWidgets, _hjShownFeedbackMessage Analiza Treća strana Uporan
scroll Osnove Treća strana Uporan Tuesday, 05 May 2020 09:11:14
act, wd, xs, datr, sb, presence, c_user, fr, pl, reg_ext_ref, reg_fb_gate, reg_fb_ref Oglašivanje Treća strana Uporan
_fbp Osnove Treća strana Uporan Monday, 03 August 2020 09:08:15
_hjid Osnove Treća strana Uporan Monday, 26 April 2021 09:08:14
_gat_gtag_UA_101477567_24 Osnove Treća strana Uporan Tuesday, 05 May 2020 09:09:13
__utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmz, _ga, _gat, _gid Analiza Treća strana Uporan
wfwaf-authcookie-*, wf_loginalerted_*, wfCBLBypass Osnove Treća strana Uporan
PHPSESSID Osnove Treća strana Sjednica
wordpress_logged_in_2d5b2b32a6bf5cc97349f8cd837f7260 Osnove Treća strana Sjednica
wordpress_sec_2d5b2b32a6bf5cc97349f8cd837f7260 Osnove Treća strana Sjednica

Vlasnik

Tomislav Lukić

Prijavi se Otok Vir

Detalji korisničkog računa će biti potvrđeni putem Emaila.

Resetiraš lozinku?